İtalyan istihbaratının 2022 yılı yıllık raporunda Rus uyarısının beyanı
2022 yılı için İtalya’da hazırlanan istihbarat raporunda Rusya’nın siber saldırı, dezenformasyon, şantaj, göçmenlik gibi araçlarla zorlayıcı ve manipülasyon tekniklerine başvurarak NATO ülkelerindeki siyasi dinamiklere ve karar alma süreçlerine müdahale etmekten geri durmayacağı belirtildi. ve geçmişte olduğundan daha fazla zorlayın. .
Başbakanlık İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve meclise sunulan 2022 yılı “Bilgi Güvenliği Politikası” raporunun sunumu, Başbakanlık Müsteşarı Alfredo Mantovano, Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Lorenzo Guerini ve Enformasyon Daire Başkanı’nın katılımıyla Roma’da gerçekleştirildi. Başbakanlık Güvenliği Elisabetta Belloni için.
Raporun, sürekli değişen ve gelişen tehdit senaryoları dahilinde İtalya’nın güvenlik, siyasi, askeri, ekonomik ve bilimsel çıkarlarını savunmayı amaçladığı belirtilirken, Rusya ile Ukrayna arasında geçen yıl başlayan savaşın tarihi bir tarihi temsil ettiği belirtiliyor. dönüm noktası olduğunu ve bu savaşın bilgi temini için çalışan örgütlerin günlük faaliyetlerine odaklandığını söyledi. Derin bir etkisi olduğu söyleniyor.
Raporda, Rusya’nın yeniden toparlanması ve hazırlık yapması için operasyonel faaliyetlerine ortam vermesinin gerekli olduğu belirtilirken, Moskova’nın çatışmayı hedeflediği ana noktalara ulaşana kadar sürdürme niyetini ortaya koyduğu kaydedildi. Rus Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılanmasına bağlı olarak asker sayısının toplamda 1,5 milyona çıkmasıyla birlikte.
Moskova, siber saldırılar, dezenformasyon, şantaj, göç ve enerji gibi konuları kullanarak NATO ülkelerindeki siyasi dinamiklere ve karar alma süreçlerine müdahale etmekten, zorlayıcı ve manipülatif yöntemlere eskisinden çok daha fazla başvurmaktan geri durmayacaktır. rapor dedi. ifadeler yer aldı.
Raporda, Rusya’nın 2023’ün başındaki prestijle Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20’sini ve kıyılarının yüzde 75’inden fazlasını kontrol ettiği belirtilirken, Rus saldırılarının Ukrayna’nın enerji altyapısının yaklaşık 50’sine zarar verdiği kaydedildi.
Raporda ayrıca 2022 hibrit tehdidinin ana aktörleri olarak gösterilen Rusya ve Çin’in, stratejik mal tedarikinden ticarete kadar hedef koydukları ülkelerin bilgi kanallarını manipüle ederek Batılı ülkelere karşı saldırgan bir kampanya yürüttüğü belirtildi. değiş tokuşlar. Batılı ülkelerin tüm bunlara karşı yeterli direnci gösterdiği de dile getirildi.
-İtalya’ya yönelik diğer tehditler
Bazı anarşist-isyancı grupların İtalya’ya yönelik tehditlerinin somut ve hayati değer taşıdığı belirtilen raporda, anarşist grupların 2022 yılında 31 saldırı gerçekleştirdikleri belirtildi.
Cezaevinde sıkı tecrit koşullarında tutulduğu için açlık grevine başlayan anarşist aktivist Alfredo Cospito’ya yönelik destek eylemlerinin de İtalya’ya yönelik şiddet eylemlerini yeniden canlandıran bir seferberliğe yol açtığı kaydedildi.
İtalya’ya yönelik düzensiz göç akımlarının arttığına dikkat çekilen raporda, Avrupa merkezli sivil toplum kuruluşlarına ait kurtarma gemilerinin Akdeniz’de bulunmasının denizde kaza, alabora ve ölümlü olay olasılığını artırdığı belirtildi. .