Haber

İngiltere, 3. Dünya Savaşı’nın Nasıl Olacağını Tahmin Etmek İçin Bilim Kurgu Yazarlarıyla Anlaştı!

Black Mirror’ı izlediyseniz, neden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz! İki bilim kurgu yazarı, gelişen teknolojinin yarattığı tehlikeleri hayal etmek için Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Ayrıntılara git ?

Kaynak:https://www.iflscience.com/uk-governm…

İki bilim kurgu yazarı, yarının savaşlarının nasıl görüneceğini hayal etmeye yardımcı olmak için Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı (MOD) ile işbirliği yaptı.

Yazarlar Peter Warren Singer ve August Cole, gelişmekte olan teknolojilerin önümüzdeki 20 yılda sunabileceği potansiyel tehditleri araştıran sekiz kısa öykü yazdılar.

Black Mirror’ın küçük bölümleri gibi, her hikaye zorunlu olarak yapay zeka (AI), veri modelleme, drone sürüleri ve kuantum hesaplama gibi alanlardaki gelişmelere bakar ve bunları savaş alanına uygular. Ayrıca yeşil teknolojilerdeki radikal değişimlerin yeni jeopolitik çatışmalar yarattığı bir dünyanın sonuçlarını da araştırıyorlar.

Bu olağanüstü gelişmenin arkasındaki mantık oldukça açık.

MOD’un projeyi görevlendiren bölümü olan Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı’na (Dstl) göre, yazarların hayal edilemeyeni hayal etme konusunda benzersiz bir yetenekleri var. Bu nedenle, tıbbi senaryolar maliyetli olabilir.

“Savunma ve güvenlik topluluklarında fikir paylaşımı için çok yaygın olan PowerPoint gibi teknolojiler yalnızca otuz yaşındaydı, oysa anlatı antik çağlara kadar uzanan tüm insanlık tarihi boyunca insan çatışmasını aktarmak için kullanılıyordu. Paleolitik mağaralarda ateş etrafında yapılan sohbetlere bile yer verilmektedir.’

Hem Singer hem de Cole, güvenlik sorunları ve çağdaş savaş konusunda deneyime sahipler ve FicInt (Kurgusal Zeka) ya da Cole’un 2015’te ortaya attığı bir terim olan “faydalı kurgular” dedikleri şeyin savunucuları.

Nihayetinde, bu hikayelerin eğlenceli ve bilgilendirici olması umulmaktadır ve anlatı ortamları ve araştırma fikirlerini paylaşan karakterler aracılığıyla bir okuyucu, bazı teknolojilerin dönüştürücü potansiyeli ve gelecekteki çatışmaları nasıl şekillendirebileceği hakkında bilgi edinebilir.

MOD’un Baş Bilimsel Danışmanı Dame Angela McLean, “Savunmanın, gelecek için çevik ve esnek çözümler geliştirmek üzere öngörü ve yeniliği daha fazla teşvik etmek için bu endüstrinin yaratıcılığını ve vizyonunu kullanması gerekiyor” dedi.

Hikayeler, birinci ve üçüncü şahıs anlatılarının yanı sıra gazete kupürleri ve ölüm ilanları dahil olmak üzere çeşitli formatlarda anlatılıyor. Hikayeler koleksiyonu, kuantum hesaplamanın gelecekteki bir çatışmada sahip olabileceği rolü ve bir ulusa diğerine göre nasıl avantaj sağlayabileceğini inceliyor. Bir umut ışığıile başlar

Barış ModeliŞirketlerin ve ulusların verileri ve veri modellemeyi etik olmayan ve otoriter biçimlerde nasıl kullandıklarına bakan üçüncü hikaye. zafer peşindebir dijital gazetecinin çevrimiçi yayını aracılığıyla yeni bilgi işlem paradigmalarından doğabilecek tehditleri ve fırsatları açıklar.

Measure of the Mind, yapay bir zeka sistemi tarafından yönetilen bir dünya başkanı hakkında bir araştırma raporu tarafından anlatılıyor ve siberpsikolojinin insanların nasıl düşündüğünü manipüle etmek ve öne sürmek için nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.

sondan bir önceki benzetme Yeşil Savaşlarözellikle yeni yeşil teknolojileri ve kaynakları kontrol edenler olmak üzere, net sıfır karbondioksit emisyonuna toplumsal geçişin jeopolitik sonuçlarına odaklanıyor.

Bu gelişmelere ne diyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

ilkadimhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu