Elon Musk’un beyin çipi Neuralink hacklenirse ne olur?
İnsan beynine yerleştirilecek çip sayesinde insanlarla bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kurmak için yola çıkan Elon Musk. Neuralink projesi2020 yılında hayvanlar üzerinde test edildi.
İnsanları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştirmek istiyor sinir bağlantısıİnsan hastalıklarının tedavisine, insan beyninin korunmasına ve geliştirilmesine ve sonunda insanların yapay zekayla birleşmesine yardımcı olacak.
Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda
Siber saldırganların amacı bu olabilir
Bilgisayar güvenliği uzmanı Roger Grimes, Nueralink çipinin ölümcül olabileceği konusunda uyardı.
Siber güvenlik uzmanı, vücuda yerleştirilebilir birçok tıbbi cihaz ve çipin geçmişte hacklenebilir olduğunun kanıtlandığının altını çizdi.
Uzman, yapay zeka beyin çiplerinin nasıl hacklenebileceğini ve bir siber suçlunun bu çipleri nasıl kullanabileceğini anlattı.
Neuralink beyin çipleri en azından şimdilik internete bağlı değil. Çipleri internete bağlamak siber tehdit riskini önemli ölçüde artırabilir.
İkinci olarak, siber suçluların çipleri hacklemek için Neuralink beyin çipinin hangi bilgisayar işletim sistemini kullandığını bilmesi gerekiyor.
Çip klasik bir yazılım kullanmadığı için hackerların eline geçme ihtimali azalıyor.
Üçüncüsü, çipi hacklemek için muhtemelen fiziksel yakınlık gerekli olacaktır. Şu anda Musk’un beyin çipinin yerleştirildiği ilk kişinin kimliği gizli ve nerede olduğu bilinmiyor.
Neuralink saldırıya uğrarsa ne olur?
Zorluklara rağmen insanlık geçmişte birçok tıbbi cihazın hacklendiğine tanık oldu. Neuralink’in beyin çipi de uygun koşullar sağlandığında hackerların hedefi haline gelebiliyor.
Uzmanların en büyük endişelerinden biri kullanıcının hayatının tehlikede olmasıdır. Siber güvenlik uzmanı Grimes, geçmiş saldırıların kullanıcılara zarar verdiğini hatırlattı.
Tartışmaya rağmen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, Neuralink için büyük hedeflere sahip ve şirketin obezite, otizm, depresyon ve şizofreni gibi durumları tedavi etmek için çip cihazlarının hızlı cerrahi implantasyonunu kolaylaştıracağını söylüyor.